• background
    Responsible Young Drivers
    RenaultEuropcarFideaAlken MaesVlaanderen
    Ryd twitter

Europese Nacht Zonder Ongevallen

Elke derde zaterdag van oktober organiseren de Responsible Young Drivers een grote sensibiliseringsactie om jongeren erop te wijzen dat rijden onder invloed van alcohol en drugs niet kan: de Europese Nacht Zonder Ongevallen.

De vrijwilligers zetten zich tijdens deze nacht in om zoveel mogelijk mensen veilig naar huis te laten gaan. Ze zetten zich aan de ingang van verschillende Belgische discotheken en vragen aan de bestuurder of hij/zij zich engageert om een hele avond nuchter te blijven. Diegene die het engagement aangaat krijgt een polsbandje. Wanneer de bestuurder de discotheek verlaat, zullen de vrijwilligers met een alcoholtest nagaan of de jongere zijn belofte heeft gehouden. Als dit het geval is, krijgt de bestuurder een mooi aandenken. Wanneer er wel positief wordt geblazen treden we niet repressief op, maar zoeken we samen naar een goed alternatief (openbaar vervoer, een passagier die het stuur overneemt, een taxi,...).

De volgende editie vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2017. Wil jij graag een handje toesteken en samen met ons de Europese Nacht Zonder Ongevallen waarmaken? Dan kan je je hier inschrijven.